TeamGuide INGYENES Videótár

Nézd meg ingyenes tartalmainkat!

Az Akadémia hétről-hétre aktuális témákkal és gyakorlatias előadásokkal áll a tagok rendelkezésére. Amennyiben még nem döntötted el, hogy csatlakozol-e az Akadémiához, akkor mindenképpen érdemes megtekintened  ingyenes videóinkat! Ha azonnal szeretnél csatlakozni, akkor csak kattints az alábbi gombra!

Vezetői motiválás

Motiválj mikrováltoztatásokkal!

Néha a legegyszerűbb módszerek segítenek a kollégákat kimozdítani a kiégés és a fásultság előszobáját jelentő statikus állapotból.
Ha olyan munkakörben dolgozik a kolléga, ahol nem könnyű számára fejlődési célt találni, akkor mentőöv lehet a mikrováltoztatások, a mikroprojektek módszere.

Motiváció vagy kontroll?

Vezetőként melyik a fontosabb, a motiválás vagy a kontroll? A motiválás! Miért?

Vedd észre, hogy a munkatársaid jól csinálják!

A munkatársak számára a legfontosabb pszichológiai motivációs faktor, hogy érezzék, hogy a vezető odafigyel rájuk. Mi más tárgyiasíthatná jobban az odafigyelést, mintha észrevesszük vezetőként, hogy valamit jól csináltak a kollégák?

Hatékony motiválás anyagi keret nélkül

Mit tudsz tenni vezetőként, középvezetőként, ha nincs ráhatásod a beosztott fizetésére? Azt, hogy a fejlődés érzését próbálod meg kialakítani a kollégákban. Vezetőként tehát az a feladatod a motiválás kapcsán, hogy apró változtatási pontokat és célokat jelölsz ki, ahhoz, hogy a beosztott tudjon fejlődni. Hogyan működik ez?

Hogyan mozdíts meg egy elakadt kollégát?

Gyakran vetődik fel az a vezetői kérdés, hogyan lehet megmozdítani egy elakadt kollégát? Ilyen esetekben a skálás módszer kiváló segítség lehet. Hogyan működik ez a módszer?

Régi motoros motiválási lehetőségei

Sokszor felmerül a kérdés a régi motoros kollégákkal kapcsolatban, hogyan motiváljuk őket. Náluk lehet motivációs cél például a nagyobb döntéshozatali jogkör, a kompetenciafejlődés vagy egy új technológia elsajátítása.
Az önállóság és a kompetenciafejlődés iránti vágyat nagyon könnyű még a régi motorosoknál is kielégíteni. Hogyan?

Vezetői kommunikáció

Szüntesd meg az inger-reakció működést!

Szüntesd meg a kollégáid inger-reakció típusú működését és egy csapásra megoldasz egy csomó problémát. Ráadásul a lecsökkent stressz miatt mindenki jobban érzi majd magát!

Miért kell visszajelzést adni a kollégáknak?

Amennyiben nem adunk vezetőként visszajelzést a beosztottaknak, akkor azt fogják visszajelzésnek venni. Azt a következtetést fogják levonni belőle, hogy ők nem számítanak és nem fontosak. A visszajelzésnek a fő üzenete az az, hogy én vezetőként látlak téged. Tehát látom, amit csinálsz, látom, ami jó, és látom, ami nem jó, és ezt visszajelzem annak érdekében, hogy még jobb legyen az együttműködésünk, még jobb legyen a munkavégzés.

Delegálás vagy felhatalmazás?

Amennyiben vezetőként valójában át akarsz adni egy feladatot (feladatsort), egy feladatkört a beosztottnak, akkor fontos tudnod, hogy jelentős a különbség a delegálás és a felhatalmazás között. Melyek ezek és miért fontos, hogy ismerd a különbséget?

Hogyan jelezd vissza a beosztottaid hibáit, hogy ne sértődjenek meg?

Gyakori vezetői kérdés, hogy hogyan jelezzék vissza a kollégák hibáit, hibázásait úgy, hogy azok ne sértődjenek meg. Hogyan tudjuk ezt jól megtenni?

Az utasítások nem mindig egyértelműek

Vezetőként alapvetően fontos az, hogy egyértelműen adjuk ki az utasításokat. Mindig meg kell győződni arról, hogy a beosztott vette az adást, tehát megértette a feladatot és visszacsatolást is kell erről kérni. Egyúttal meg kell győzödni arról is, hogy megtörtént, amit a vezető szeretett volna. Tehát szükséges mindig visszaellenőrini a dolgokat, mert gyakran a szavak más jelentése, vagy a szavak félreértése, félrehallása okozza a problémát. Éppen ezért kell vezetőként rendkívüli mértékben odafigyelni a kommunikációra!

Vegyél részt az élő vezetői képzéseken!

Tetszettek kedvcsináló ingyenes rövid videóink? Amennyiben csatlakozol a TeamGuide Vezetői Akadémiához, akkor részt vehetsz élő képzéseinken is, ahol felteheted vezetői kérdéseidet, amelyekre gyakorlati válaszokat vársz! Sőt! Ajándékként azonnali hozzáférést biztosítunk a korábbi élő kurzusaink tudásanyagaihoz, amelyeket ha meg kellene venned, akkor az 1.000.000+ Ft körül mozogna.

Következő élő adások témái

Akadémiai csomagok

Eldöntötted, hogy belépsz az Akadémiára?

Exkluzív közösségünk folyamatosan nyitva áll minden céltudatos KKV vezető előtt, aki szeretné igazi szövetségessé tenni a munkatársait.
Sajnos nincs lehetőségünk mindenkivel egyesével, személyesen konzultálni, vagy minden cégnél csapatelemzést tartani, ám az Akadémia keretein belül mégis személyre szabott segítséget tudunk nyújtani.

Ráadásul sokkal kedvezőbb áron!

Éves csomag
12.483 Ft + áfa / hó
(149.800 Ft + áfa / év)
Havi csomag
14.980 Ft + áfa / hó