TeamGuide vezetői képzések

Hallgass bele az Akadémia korábbi élő adásaiba!

Az Akadémia hétről-hétre aktuális témákkal és gyakorlatias előadásokkal áll a tagok rendelkezésére. Amennyiben még nem döntötted el, hogy csatlakozol-e az Akadémiához, akkor mindenképpen hallgass bele az elmúlt adások legizgalmasabb részeibe és nézd meg, hogy milyen vezetői témák kerülnek terítékre a következő hetekben! Ha azonnal szeretnél csatlakozni és később hallgatnál bele a korábbi képzési anyagokba, akkor csak kattints az alábbi gombra!

Hallgass ránk!

Hogyan kommunikálj az értekezleteken vezetőként és résztvevőként?

Ezen az alkalmon kifejezetten az értekezleten történő kommunikációról volt szó. Mit mondjunk, mit ne mondjunk? Hogyan kérdezzünk? Hogyan kapjunk választ a kérdéseinkre? Hogy érjük el, hogy legyen felelőse egy értekezleten megfogalmazott feladatnak? Hogyan jegyzőkönyvezzünk?

Hogyan lesznek eredményesek az értekezletek? 2. rész

Az értekezletekről szóló élő képzés második részében sorba vettük a különböző egyeztetések formáit, illetve azt, hogy melyiket mikor alkalmazzuk.

Problémamegoldó értekezlet, kickoff, brainstorming. Mindegyikre külön szabályok vonatkoznak.

Hogyan lesznek eredményesek az értekezletek? 1. rész

Sok cégnél sajnos arról számolnak be, hogy az értekezletek feleslegesek, unalmasak vagy éppen időt rablók és semmi értelmük nincs. Ezen és a következő képzésen megnézzük, hogy melyek az értekezletek leggyakoribb csapdái, azok hogyan bomlasztják a meeting hatékonyságát és persze módszereket mutatunk, hogy miként lehet elkerülni ezeket.

Kérdezz-felelek

Az akadémiai tagok által beküldött kérdéseket válaszoljuk meg minden hónapban a Kérdezz-felelek élő adásain.

A tagok akár anonim módon is elküldhetik kérdéseiket, vezetői dilemmáikat, amelyekre konkrét és gyakorlatias válaszokat kapnak.

A megnyugtató konfliktuskezelés technikája

Vezetőként különösen fontos, hogy megfelelő módon tudjunk reagálni a felmerülő konfliktushelyzetekre, hiszen egy-egy rossz reakció könnyen megmérgezheti a kollégákkal való kapcsolatunkat és persze negatívan hat az elkötelezettségükre és a motivációjukra egyaránt.

Hogy lesz motiváló a számonkérés?

A legtöbb vezető számára a számonkérés valamilyen stressztünetet okoz. Van akinek gyomorgörcse lesz, van aki hetekig szorong egy-egy negatív visszajelzés előtt, van aki ideges lesz és napokig lovalja magát, aztán végül leüvölti a kolléga fejét. Egy biztos, kevés olyan vezető van, aki szeret számonkérni.

Hogyan kommunikáld az elvárásaidat úgy, hogy meg is valósítsák azokat?

Egy célt sokféleképpen lehet megfogalmazni a kollégáknak. Ha lelkesen, motiváltan, jó hozzáállással megvalósítják azokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jól csináltad. Na de mi van akkor, ha ezek a célok és elvárások nem úgy valósulnak meg, ahogy szeretnéd?

A vezetői kommunikáció titkos csodafegyvere

Nem mindegy, hogy a vezető mit mond és hogyan reagál a különböző helyzetekre. A vezető kommunikációja közvetlenül befolyásolja a kollégák hangulatát, viselkedését, motiváltságát, lojalitását, hozzáállását. Egy rosszul megválasztott kommunikáció aláássa a bizalmat, lerombolja a motivációt, megkérdőjelezi a jövőképet.

Kérdezz-felelek

Az akadémiai tagok által beküldött kérdéseket válaszoljuk meg minden hónapban a Kérdezz-felelek élő adásain.

A tagok akár anonim módon is elküldhetik kérdéseiket, vezetői dilemmáikat, amelyekre konkrét és gyakorlatias válaszokat kapnak.

Hogyan tartsd meg a motivációt a próbaidő után?

Az első 10-12 hét, a próbaidő nagyon fontos időszak, amely jól megalapozhatja a kolléga jövőképét és motiváltságát. A vezetői feladatok ugyanakkor nem érnek véget, a próbaidővel, sőt.
Az igazi, következetes, visszajelzéseken alapuló vezetői munka most kezdődik csak igazán.

Hogyan építsd fel az új kolléga első 10 hetét?

Az első benyomások nagyon sokat számítanak, nemcsak neked, hanem az új kollégának is. Mit csináljon a kolléga az első napon, hogyan haladjon, hogy mihamarabb el tudja látni a munkát, amire felvettük? Hogyan ne vegye el a kedvét a hétköznapok valósága vagy mitől lesz egyre lelkesebb az új munkája kapcsán? A beillesztési (onboarding) folyamat kapcsán a legfontosabb, hogy egyáltalán legyen ilyen, és ne véletlenszerűen foglalkozzunk az új kollégával, amikor ráérünk.

Hogyan szűrd ki a legjobb jelöltet az állásinterjún vezetőként?

Mindig nagy kockázat felvenni egy új munkatársat, hiszen sosem lehetünk biztosak benne, hogy az ígéretesnek tűnő jelölt vajon beváltja-e a hozzá fűzött reményeinket. A kiválasztási folyamat tele van csapdával. Vannak jelöltek, akik „szürkének” tűnhetnek, miközben csiszolatlan gyémántok és persze vannak fantasztikusan ígéretes, már-már hihetetlenül tökéletesnek tűnő jelöltek, akikről aztán kiderül, hogy nagyobb volt a füstük, mint a lángjuk.

Kérdezz-felelek

Az akadémiai tagok által beküldött kérdéseket válaszoljuk meg minden hónapban a Kérdezz-felelek élő adásain.

A tagok akár anonim módon is elküldhetik kérdéseiket, vezetői dilemmáikat, amelyekre konkrét és gyakorlatias válaszokat kapnak.

Hogyan támogasd a női vezetődet?

Ha a női vezetés felmerül, mindig arról beszélünk, hogy a nők milyen kihívásokkal küzdenek és mit tegyenek, ha vezetői szerepbe kerülnek. Arról azonban kevés szó szokott esni, hogy hogyan támogassuk egy női vezetőnket. Sok helyen a csoportvezetői, boltvezetői, irodavezetői, pénzügyi vezetői stb. pozícióban nők vannak. Ezeknek a hölgyeknek a vezetőjeként vajon hogyan tudjuk erősíteni és jól támogatni őket?

Hogyan küzdj meg nőként a vezetői szereped kihívásaival?

Örök vita, hogy vajon a női vezetőknek vagy a férfi vezetőknek könnyebb a dolguk, ami a vezetői szerepet illeti. Egy biztos, más-más kihívásokkal szembesülnek gyakrabban a férfiak, mint a nők, amikor vezetői pozícióba kerülnek. Vagy nem?

Hogyan tudod olyan érzelmi állapotba hozni az embereidet, amely erősíti a motivációjukat?

Vezetőként hogyan inspirálhatod és motiválhatod az embereidet. Ahhoz, hogy a kollégák motiváltak legyenek, kell egy bizonyos érzelmi állapot. Vezetőként tehát egyrészt értened kell a munkatársak érzelmi működését, másrészt pedig hatást kell tudnod gyakorolni az érzelmi állapotukra.

Amennyiben csatlakozol a TeamGuide Vezetői Akadémiához, akkor már a következő adást is élőben követheted, illetve felteheted vezetői kérdéseidet, amelyekre gyakorlati válaszokat vársz! Sőt! Ajándékként azonnali hozzáférést biztosítunk a korábbi élő kurzusaink tudásanyagaihoz, amelyeket ha meg kellene venned, akkor az 1.000.000+ Ft körül mozogna.

Következő élő adások témái

Akadémiai csomagok

Eldöntötted, hogy belépsz az Akadémiára?

Exkluzív közösségünk folyamatosan nyitva áll minden céltudatos KKV vezető előtt, aki szeretné igazi szövetségessé tenni a munkatársait.
Sajnos nincs lehetőségünk mindenkivel egyesével, személyesen konzultálni, vagy minden cégnél csapatelemzést tartani, ám az Akadémia keretein belül mégis személyre szabott segítséget tudunk nyújtani.

Ráadásul sokkal kedvezőbb áron!

Éves csomag
12.483 Ft + áfa / hó
(149.800 Ft + áfa / év)
Havi csomag
14.980 Ft + áfa / hó